ارزشیابی فرآیندی است که هدف آن بهبود کیفیت و ارتقای اثربخش برنامه و لازمهی هر نظامی از جمله نظام آموزشی است و این امکان را فراهم میسازد تا بر اساس نتایج آن نقاط قوت و ضعف را مشخص نمود. با کمک ارزشیابی میتوان با تقویت جنبههای مثبت و رفع نارساییها در ایجاد تحول و اصلاح گردشکارها گام های مناسب برداشت. ارزشیابی اعضای هیأت علمی بهعنوان یکی از مؤلفههای مهم در اثربخشی تدریس و بهبود آموزش می باشد. واحد ارزشیابی آموزشی مرجع بسیاری از سیاستگذاریها و مجری امور در حوزه ارزشیابی برنامههای آموزشی، ارزشیابی اعضای هیات علمی، ارزیابی فراگیران، و اعتباربخشی موسسهای و برنامهای میباشد.ارزشیابی آموزشی عبارت است از فرآیندی منظم و منسجم برای مشخص نمودن میزان پیشرفت انجام کار و فرآیندهای آموزشی در مسیر رسیدن به هدفهای آموزشی.
انواع ارزشیابی در واحد
o ارزشیابی همکار از همکار
ارزشیابی کیفیت فعالیتهای آموزشی اعضاء محترم هیات علمی عامل حیاتی در ارتقاء سطح آموزش در دانشگاهها و جزء اصلی ترین فرایندهای پایش و ارتقاء در دانشگاه میباشد. بیشک هرچه نتایج ارزشیابیها عادلانهتر و بهواقعیت نزدیکتر باشد تاثیر بهتری خواهد داشت. شیوه ارزشیابی همکار از همکار، روشی متداول بوده و تامینکننده معیار کیفیت آموزشی از نگاه سایر همکاران بهعنوان افراد صاحب تجربه و اشراف علمی و با وجوه شغلی مشترک میباشد که میتواند بهعنوان مکمل معیار بدست آمده از طریق ارزشیابی دانشجو از استاد و دیگر روشهای ارزشیابی عمل نموده و اطلاعات واقعبینانهای که در اختیار میگذارد تاثیر مثبتی در بهبود کیفیت آموزشی دانشگاه باقی خواهد گذاشت.
o ارزشیابی مدیر گروه از همکار
بهعنوان مکمل از طریق ارزشیابی دانشجو از استاد و سایر روشهای ارزشیابی اطلاعات واقع بینانهای که در اختیار میگذارد تاثیر مثبتی بر بهبود کیفیت آموزشی دانشگاه باقی خواهد گذاشت و توسط مدیرگروه در رشتههای مختلف دانشگاه انجام میگردد.
o خود ارزشیابی
بیشک هرچه نتایج ارزشیابیها از عوامل مداخلهگر مبراتر باشد، تاثیر وجودی خود را که همانا کمک به بهبود امرخطیر آموزش به عنوان یکی از رسالتهای اصلی دانشگاه علوم پزشکی لرستان است، بهتر اعمال خواهد نمود. هرعضو هیات علمی بهعنوان فردی صاحب تجربه و دارای اشراف علمی و آگاه به وجوه شخصیتی و تواناییهای خود میتواند خود را ارزشیابی کند. معیار بدست آمده از این ارزشیابی، علاوه بر اینکه تصویر صادقانهای بهخود شخص ارائه مینماید، میتواند بهعنوان مکمل معیار بدست آمده از طریق سایر روشهای ارزشیابی جاری عمل نماید.
o ارزشیابی 360 درجه
ارزیابی 360 درجه نوعی روش ارزیابیگروهی است که در این روش فهرستی از شایستگیهای مورد نظر تهیه میشود و از تمامی افراد مرتبط مستقیم و غیرمستقیم فرد در سازمان اعم از مافوق، همکاران، زیردستان و مشتریان خواسته میشود تا او را بر اساس شایستگیهای تعیین شده ارزیابی کنند. فرد ارزیابی شونده نیز به عنوان خود ارزیابی، در فرآیند مشارکت میکند.
انتخاب حالت کور رنگی
سرخ کوری سبز کوری آبی کوری سرخ دشوار بینی سبز دشوار بینی آبی دشوار بینی تک رنگ بینی تک رنگ بینی مخروطیتغییر اندازه فونت:
تغییر فاصله بین کلمات:
تغییر فاصله بین خطوط:
تغییر نوع موس:
تغییر نوع موس:
تغییر رنگ ها:
رنگ اصلی:
رنگ دوم:
رنگ سوم: